TISOČE ČAROVNIJ SE ZAMREŽI V POMURJU, V OSOJNI DEŽELI ZLATOLASIH POLJA, NA OBEH STRANEH REKE MURE, KI SE LESKETA ČEZ RAVNICE, V VROČI SREDICI ZEMLJE, KI PRIVEVA NA PLAN V TERMALNO - ZDRAVILNIH VRELCIH, V ŠIROM PRIZNANI ZLATI KAPLJICI IN NENAZADNJE V LJUDEH, KI NE LE Z ROKAMI, TEMVEČ S SRCEM POPIŠEJO TA SEVEROVZHODNI KOTIČEK SLOVENSKE DEŽELE S PRISRČNO DOBRODOŠLICO IN GOSTOLJUBNOSTJO. (Feri Lainšček)

KAJ KO BI PRIŠLI NA IZLET V POMURJE?

Preplet kulture, naravnih lepot, po možnosti obisk kakšne prireditve. Vse začinjeno z dobro hrano ter odličnimi vini.

Za zaključene skupine:
- Nepozabno izkušnjo vam zagotovijo lokalni turistični vodniki, domačini, ki vam bodo Pomurje predstavili na svojstven način in mu dali poseben čar.
- Izlete prilagodimo željam vsake skupine in zagotovimo vsebino, ki ji bo pisana na kožo.
- Razkrivamo vam skrite kotičke Pomurja. Približamo vam življenje lokalnih prebivalcev. Potrudimo se, da je izlet cenovno ugoden.

ŠTIRJE LETNI ČASI – NEŠTETO DOŽIVETIJ

Obisk Pomurja je pravšnji v vsakem letnem času. Spomladi, ko se narava ravno prav prebudi in se odene v spomladanske barve je čas velikonočnih razstav, na katerih razstavljamo izdelke izpod pridnih rok domačinov in domačink. Verjemite, da gre za prave umetnine, prepričajte se pa z obiskom. V maju dajo Pomurju poseben čar neskončna rumena polja, ki jih, ko se leto prevesi v poletje, zamenjajo zlata pšenična polja. Jesen naznanjajo kot vojščaki postorjene buče na pomurskih poljih, iz semen katerih bo nastalo bučno olje. Nekje v daljavi zaslišimo zven klopotca, ki naznanja, da je čas trgatve že tu. Polja počasi postajajo gola, domači kmetje si bodo lahko odpočili. Še prej pa ne smemo pozabiti na mošt, ki ga spreminjamo v vino na mnogih martinovanjih po Pomurju. Zima je prijazna v Pomurju, tudi to je čas za obisk, saj se odvija kar nekaj bazarjev s praznično ponudbo in dogodkov, ki vas bodo greli še dolgo po tem, ko boste zapustili Pomurje.

ZA DRUŠTVA

Izleti, ki jih posebej oblikujemo za potrebe društev. Več ...

ZA PODJETJA

Izleti, ki jih posebej oblikujemo za potrebe podjetij. Več ...

ZA POSAMEZNIKE

Ideje in namigi za izlete za individualne raziskovalce Pomurja. Podajte se na lov za zaklad po Pomurju! Več ...

Exif_JPEG_PICTURE

 

POMURSKA KULINARIKA DIŠI PO DOBRIH STARIH ČASIH

Hrana, ki pripoveduje zgodbo ljudi, z njo se vračamo v preteklost, ko so iz malo morali ustvariti veliko. Krušna peč bo ravno prav grela naša srca, ko bomo zajemali okusne jedi teh krajev. Tu vedno diši po šunki, mesu iz tünke, bograču, dödölih, ajdovih krapcih, gibanici, ob tem seveda ne sme manjkati dobra kapljica.

 

rotunda_selo

PREPLET KULTUR, NARODNOSTI IN VERE

Pestrost Pomurju daje vpliv različnih kultur, verstev in tudi zgodovina, saj je bilo Pomurje izpostavljeno številnim političnim in kulturnim vplivom. Vse to se odraža tudi v vsakdanjem življenju tukaj in zdaj. Tako v Pomurju živijo Slovenci, Madžari in Romi in

bukovnisko_jezero

NAZAJ K NARAVI PO ENERGIJO

Mirna gladina jezera. Še neraziskana reka Mura. Širna polja. Cvetoči travniki. Mak sredi zlatega polja. Ravninski gozdički in ledine. Svojevrstna naravna danost v Pomurju so tudi zdravilne energijske točke.

pohodne_jeruzalem

 

MALO LEŽERNOSTI IN UŽIVANJA ŠE NIKOMUR NI ŠKODILO

Vinske poti se razpredajo po številnih vrhovih vinorodnega Goričkega, Jeruzalema, Kapele in Lendavskih goric. Okušanje vin v prijetnih, tudi 100-letnih vinskih kleteh, ob okusnih prigrizkih. Biti v Pomurju pomeni uživati v trenutku, v neskončnih razgledih, ki se razprostirajo v daljavo.

 

potter

IZPOD PRIDNIH ROK NASTANEJO VELIKE STVARI

Lončarstvo, mlinarstvo, oljarstvo. To so le nekatere rokodelske dejavnosti, ki jih lahko podrobneje spoznamo v Pomurju. Tu je še sladka izkušnja z medenimi srci, veliko ustvarjalnosti pri ustvarjanju s koruznim ličjem, slamo in drugimi naravnimi materiali. V Pomurju cenimo lokalno.

teambuilding_Pomurje

KREPIMO ODNOSE

Naj so močni in želite, da postanejo še močnejši. Ali morda čutite, da so krhki in je čas, da ukrepate. Pomurje s svojo energijo in ponudbo nudi idealne pogoje za „team building“.

ZA DRUŠTVA

Izleti, ki jih posebej oblikujemo za potrebe društev. Več ...

ZA PODJETJA

Izleti, ki jih posebej oblikujemo za potrebe podjetij. Več ...

ZA POSAMEZNIKE

Ideje in namigi za izlete za individualne raziskovalce Pomurja. Več ...