O pomurju

O POMURJU
Pomurje se nahaja na severovzhodu Slovenije in meji na tri države – Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko. Sestavljeno je iz pokrajin, Prekmurjem na eni strani reke Mure in Prlekijo ter Štajerskim delom Pomurja na drugi strani. Pomurske ravnice, ki so del Panonske nižine, so obdane z griči Goričkega, Lendavskih goric in Slovenskih goric. Pomurje je stičišče različnih kultur in verstev (katoliška in evangeličanska cerkev) ter etničnih skupin, saj tu bivajo tudi Romi in madžarska manjšina. Podnebje je pretežno kontinentalno-panonsko, z delnimi vplivi sredozemskega podnebja. V regiji so tri zavarovana območja narave, poleg Krajinskega parka Goričko še Krajinski park Ljutomerski ribniki - Jeruzalemske gorice in Krajinski park Negova. Upravno je razdeljeno na 27 občin.

AKTIVNO V POMURJU

DRUŽINSKE POČITNICE V POMURJU

Res je, da slovimo po ležerni ravnini, a to ne pomeni, da počitnice v Pomurju ne morejo biti aktivne. Pokrajina vam omogoča, da prilagodite aktivnosti svojim sposobnostim. Tisti, ki si želijo manjšega napora, se lahko odločijo za kolesarjenje po ravninskih poteh. Če se želite malo zadihati, se odpravite v Jeruzalem, Slovenske gorice ali na Goričko. Kdor bi si rad pretegnil noge trdno na tleh, lahko izbira med mnogimi pohodniškimi potmi. Podajte na spust po reki Muri. Ker Mura ni priporočljiva za osvežitev, se raje odpravite kopat v ene izmed term, ki jih imamo v Pomurju. Zmočili se boste tudi, če se boste odločili za surfanje na Gajševskem jezeru. Vam ustreza mirna aktivnost? Potem vam priporočamo golf. Kaj je lepše od ježe po zasanjani pokrajini Pomurja? Če boste imeli srečo, potrpljenje in močno roko, boste med ribolovom ujeli gromozanskega krapa. Prekmurje in Prlekija nudita veliko možnosti aktivnega preživljanja časaInsert your text here

RAZISKOVALNO V POMURJU

Ne moremo vam obljubiti, da boste doživeli, kar doživlja med svojimi podvigi Indiana Jones, lahko pa vam zagotovimo, da radovedne in pustolovske duše pri nas ne bodo ostale zapostavljene. Vrnite se v preteklost z ogledi različnih cerkva, gradov in razstavami, ki jih imajo po pomurskih muzejih, naj bo to v Prekmurju, Prlekiji ali štajerskem delu Pomurja. Raziščite sami neraziskane kotičke Pomurja. Če boste dovolj drzni, se boste morda celo znašli sredi ničesar.