Razpis Moja dežela lepa in gostoljubna

10 junija, 2016 ptzveza

Objavljen je razpis Turistične zveze Slovenije (TZS) za ocenjevanje najlepših krajev Slovenije v sklopu projekta Moja dežela lepa in gostoljubna (MDLiG).

Z lanskim letom je TZS uvedla spremembe pri tekmovanju, in sicer sta dva načina za prijavo:

1.         Prijavo pošljete na Turistično zvezo Slovenije (obrazec za občinske predloge): Občine predloge pošljete direktno na TZS. Prejete predloge bo obravnavala posebna komisija in na podlagi strokovnih meril izbrala kandidate, ki se uvrstijo naprej na spletno glasovanje. Mnenje komisije in število glasov spletnega glasovanja bo merilo za uvrstitev kandidata na državno tekmovanje.

Predloge lahko pošljejo samo občine.

Predloge pošljite do 24. 6. 2016  na Turistično zvezo Slovenije, Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana ali po e-pošti info@turisticna-zveza.si.

2.         Prijavo pošljete na Pomursko turistično zvezo (Obrazec za predloge PTZ,) ki je koordinator MDLiG za območje Pomurja: Komisija za ocenjevanje MDLiG bo obravnavala predloge in poslala na nacionalno ocenjevanje 3 predloge za izletniški kraj, srednja in manjša mesta. VSI predlogi regijskih koordinatorjev se uvrstijo na državno tekmovanje.

V kolikor boste kraj prijavili na Turistično zvezo Slovenije, ga ne morete na Pomursko turistično zvezo. Torej prijava je možna samo na eno zvezo.

Predloge lahko pošljejo občine, turistična društva, zavodi za turizem in drugi deležniki turizma ter posamezniki, ki želijo, da se v ocenjevanje vključi kraj, ki bi bil drugače spregledan.

Predloge pošljete do 24.  6. 2016 na Pomursko turistično zvezo po navadni pošti na Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota ali po e-pošti na info@pt-zveza.si.

MDLG 2016 objava
OBRAZEC ZA OBČINSKE PREDLOGE 2016
Obrazec za predloge PTZ 2016

V primeru vprašanj je na voljo Tine Novak, 02 534 88 22, tine@pt-zveza.si.